| Meer

choral evensong in de nicolaasbasiliek

Choral Evensong bij avondschemering

Van augustus/september tot kerst en van medio januari t/m juni is er elke zaterdag om 17.00 uur een Choral Evensong in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam. De toegang is gratis.

Een Choral Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst volgens de eeuwenoude traditie van de anglicaanse kerk. Dit betekent: veel Engelse koormuziek van William Byrd tot Herbert Howells. Lees meer op Wikipedia.

De Evensongs worden bij toerbeurt gezongen door het Collegium van de Cappella Nicolai en de Chorale van de Cappella Nicolai. Beide koren worden geleid door de Engelse organist/dirigent Michael Hedley.

eerstvolgende evensong

Vanaf het eind van de zomer tot de kerstvakantie en vanaf januari t/m juni is elke zaterdag om 17.00 uur een Choral Evensong. Meer informatie over de muziek en de uitvoerende koren vindt u op de pagina muziekprogramma.

wat kan ik verwachten?

Collegium en Chorale van de Cappella Nicolai

De Engelse koormuziek staat centraal in de Choral Evensong in de St. Nicolaasbasiliek; een ingetogen, meditatieve viering waarin de muziek voor zich spreekt.

Als bezoeker neem je deel door de koor- en orgelklanken op je eigen manier te beleven. Het publiek heeft geen actief-participerende rol.

De Choral Evensongs in de St. Nicolaasbasiliek bevatten geen preek of eucharistie, enkel twee korte lezingen. De duur bedraagt ca. 45 minuten. De muziek klinkt zowel a capella als met orgelbegeleiding.

Op de pagina kijk en luister vindt u geluidsfragmenten van Evensongs in de Nicolaasbasiliek.

St. Nicolaasbasiliek   -   Prins Hendrikkade 73   Amsterdam   -   info@muziekindenicolaas.nl