| Meer

michael hedley

Michael Hedley

Als muziekdirecteur is Michael Hedley verantwoordelijk voor de muziek in alle liturgische vieringen en concerten in de St. Nicolaasbasiliek.

Hij repeteert en dirigeert de diverse ensembles van de Cappella Nicolai, Hij is tevens titulair organist van het historische Sauer-orgel uit 1889.

Als artistiek leider van de Stichting Muziek in de Nicolaas programmeert hij o.a. de Concerts Spirituels en de Amsterdamse Orgelzomer die in de zomermaanden plaatsvindt.

curriculum vitae

De Engelse organist Michael Hedley is sinds 1 januari 2000 titulair organist en muziekdirecteur van de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam.

Al op jonge leeftijd was hij assistent-organist van de kathedraalkerk in Newcastle; zes dagen per week fungeerde hij als begeleider, dirigent of zanger bij koordiensten.

Zijn conservatoriumopleiding volgde hij aan de Guildhall School of Music in Londen, waar hij in masterclasses speelde van o.a. André Marchal, Michael Schneider en Luigi Tagliavini. Koordirectie studeerde hij bij John Alldis en Harold Dexter.

Tijdens zijn studie won Michael Hedley diverse prijzen voor zijn orgelspel en werd het Certificate of Advanced Studies aan hem toegekend. Na zijn eindexamen behaalde hij het concertdiploma van het Londense Royal College of Music. Daarna was hij actief als conservatoriumdocent en kerkmusicus in London.

In 1978 vestigde Hedley zich in Amsterdam en voltooide hij zijn orgelstudie aan het Sweelinck Conservatorium. Een jaar later won hij het César Franck Concours in de St. Bavo-kathedraal te Haarlem.

Als dirigent was hij werkzaam bij o.a. Het Waterlands Kamerkoor en het Haags Kamerkoor. Gedurende een jaar was hij waarnemend dirigent van de Kathedrale Koorschool in Haarlem.

Als concertorganist, continuospeler en koordirigent maakt Michael Hedley regelmatig radio- en cd-opnamen. In het Amsterdamse Concertgebouw speelt hij samen met orkest in oratoria en passies. Daarnaast is hij is zowel bij pers als publiek een graag geziene gast tijdens Europese orgeltournees.

Zie ook...

Cappella Nicolai
Sauer-orgel in de Nicolaasbasiliek
Kijk- en luisterfragmenten

St. Nicolaasbasiliek   -   Prins Hendrikkade 73   Amsterdam   -   info@muziekindenicolaas.nl