BINNENKORT
Choral Evensong
zaterdag 17 november 2018
Basiliek van de H. Nicolaas
BINNENKORT
Choral Evensong
zaterdag 17 november 2018
Basiliek van de H. Nicolaas

Dirigent

Als Muziekdirecteur van de Nicolaasbasiliek is Michael Hedley al sinds 2000 verantwoordelijk voor de muziek aldaar. Hij dirigeert de diverse ensembles van de Cappella Nicolai, en is tevens titulair organist van het historische Sauer-orgel uit 1889. Als artistiek leider van de Stichting Muziek in de Nicolaas programmeert hij o.a. de Concerts Spirituels en de Amsterdamse Orgelzomer die in de zomermaanden plaatsvindt.

Al op jonge leeftijd was hij assistent-organist van de Nicolaaskathedraal in Newcastle, waar hij zes dagen per week fungeerde als begeleider, dirigent of zanger bij de dagelijkse koordiensten. 

Zijn conservatoriumopleiding volgde hij bij Nicholas Danby in Londen, waar hij ook in masterclasses speelde van o.a. André Marchal, Michael Schneider en Luigi Tagliavini. Tijdens zijn studies won hij meerdere prijzen voor zijn orgelspel en werd het Certificate of Advanced Studies aan hem toegekend. Bovendien behaalde hij het concertdiploma van het Londense Royal College of Music. In de jaren daarna was hij actief als conservatoriumdocent en kerkmusicus in London.

In 1978 vestigde hij zich in Amsterdam om aan het Sweelinck Conservatorium zijn orgelstudies af te ronden. In 1979 was hij winnaar van het César Franck-Concours in de Sint Bavokathedraal te Haarlem.

Als dirigent was hij werkzaam bij o.a. Het Waterlands Kamerkoor en het Haags Kamerkoor. Gedurende een jaar was hij waarnemend dirigent van de Kathedrale Koorschool in Haarlem. Als concertorganist, continuospeler en koordirigent maakte Hedley regelmatig radio- en cd-opnamen. In het Amsterdamse Concertgebouw speelde hij vaak samen met orkest in oratoria en passies. Daarnaast is hij is zowel bij pers als publiek een graag geziene gast tijdens Europese orgeltournees.

Muziekprogramma


Choral Evensong
zaterdag 17 november 2018

Chorale van de Cappella Nicolai


Eucharistieviering
zondag 18 november 2018

Collegium  van de Cappella Nicolai


Choral Evensong
zaterdag 24 november 2018

Collegium van de Cappella Nicolai


Hoogmis, Hoogfeest van Christus Koning
zondag 25 november 2018

Consort  van de Cappella Nicolai


Choral Evensong
zaterdag 1 december 2018

Chorale van de Cappella Nicolai


Volledig muziekprogramma

St. Nicolaasbasiliek
Prins Hendrikkade 73
1012 AD  Amsterdam

Mail voor meer informatie, vragen en het aanvragen van de nieuwsbrief naar: info@muziekindenicolaas.nl

Nicolaasbasiliek