Selecteer een pagina

vrijdag 30 juni 2023, 20:15 - 21:30
Basiliek van de H. Nicolaas


CONCERT
Chapel Choir of Jesus College, Oxford
Vrije toegang, collecte na afloop.

Het koor van Jesus College, bestaande uit zo’n vijfenveertig studenten en afgestudeerde leden van het college en de universiteit, is een van de vele en gevarieerde soorten koorensemble die te vinden zijn in de Oxford College Chapels. Het is een van de weinige kapelkoren die voor iedereen open blijft, zonder auditie, en het is trots op zijn vriendelijke en inclusieve sfeer.
De belangrijkste focus van het koor is de wekelijkse Choral Evensong op zondag. Afgezien hiervan werkt het koor vaak samen met andere muzikanten van het college bij het presenteren van werken zoals cantates en oratoriums met orkestrale begeleiding. Jaarlijks is er een internationaal tournee en zijn er ook meer lokale bezoeken aan kathedralen om Evensongs te zingen.
Het koor zingt het hele jaar door op verschillende universiteitsevenementen en -diensten, in het bijzonder op 1 maart, het feest van H. David, beschermheer van Wales, wanneer Choral Evensong volledig wordt gezongen in het Welsh – een feestelijke knipoog naar de wortels van het college en als haar sterke band met het land en de mensen van Wales.

Peter Parshall las Theologie aan het Westminster College, Oxford, waar hij het orgel bestudeerde met professor David Saint aan het Royal Birmingham Conservatorium. Nadat hij kerk- en kathedraalposten in Oxford en Dublin had bekleed, is hij nu gevestigd in het zuidwesten van Engeland, waar hij een privé-orgelonderwijspraktijk runt en verschillende koren leidt. Hij werkte vele jaren voor de Royal School of Church Music, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Ierland, als onderwijzer, examinator en facilitator, en werd onlangs geëerd met de prijs van Associate of the RSCM voor diensten aan kerkmuziek in het VK. Peter was een medewerker van het Royal College of Organists, oprichtend Artistiek Directeur van de South Wessex Organ Society en is momenteel kapelmuziek-coördinator aan het Jesus College, Oxford. Als componist is zijn koormuziek uitgevoerd en opgenomen door koren in het VK, Ierland en de VS en uitgezonden op nationale zenders in verschillende landen. Hij is de co-editor van de koor anthologie ‘Weddings for Choirs’ gepubliceerd door Oxford University Press, en een bijdrage aan het nieuwe woordenboek van nationale biografie ook voor OUP.