Selecteer een pagina
Choral Evensong
zaterdag 30 september 2023, 17:00
Eucharistieviering
zondag 1 oktober 2023, 10:30
Choral Evensong
zaterdag 30 september 2023, 17:00
Eucharistieviering
zondag 1 oktober 2023, 10:30

Muziekdirecteur

​Dr. Giles Brightwell, geboren in Londen in 1970, genoot zijn opleiding aan de Universiteit van Durham. Tijdens zijn studie in Durham ontving hij vier beurzen, waaronder als choral scholar en als organ scholar, onder de begeleiding van Dr. James Lancelot. Hij zong, begeleidde en dirigeerde het kathedrale koor bij de acht wekelijkse diensten. Hij was organist van het universiteitskoor en dirigeerde het universitaire kamerkoor. Na zijn afstuderen werd hij aangesteld als studiebegeleider in de muziek aan de universiteit en benoemd tot universiteitsorganist, een rol die hij vervolgens combineerde met zijn positie als organist van Sidney Sussex College aan de Universiteit van Cambridge. In 2000 werd hij benoemd tot universiteitsorganist en dirigent van het koor van de kapel van de Universiteit van Glasgow.

Na een periode in de Verenigde Staten, met posities in Washington DC (St Paul’s Episcopal Church, K St), Texas (St Thomas’ Episcopal Church and School en de Co-Cathedral of the Sacred Heart) en Georgia (All Saints’ Episcopal Church, Atlanta), keerde hij aan het einde van 2020 terug naar Europa.

Na het vroegtijdig overlijden van Michael Hedley werd hij benoemd tot muziekdirecteur en organist aan de Basiliek van de H. Nicolaas. Hij dirigeert de drie koren van de Basiliek bij de evensongs, missen en televisie-uitzendingen, en heeft hij het genoegen het historische Sauer-orgel te bespelen naast assistent-organist Jos Maters.

Naast zijn werk als organist, koordirigent, zanger (tenor) en docent omvatten zijn academische interesses de Britse muziek uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw, Engelse kathedrale muziek en institutionele geschiedenis. Hij heeft artikelen en kritieken gepubliceerd in vooraanstaande academische tijdschriften aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Na het voltooien van een mastertitel in historische musicologie behaalde hij een doctoraat in de geschiedenis van het Londense Royal College of Music in 2006 onder de supervisie van Professor Jeremy Dibble. Hij is in het bezit van het licentiediploma voor orgelspel van Trinity College in Londen. Zijn composities worden uitgegeven door Encore Publications.

 

Agenda


Choral Evensong
zaterdag 30 september 2023, 17:00

Basilica Consort


Eucharistieviering
zondag 1 oktober 2023, 10:30

Basilica Consort


Choral Evensong
zaterdag 7 oktober 2023, 17:00

St Nicholas Chorale


Eucharistieviering
zondag 8 oktober 2023, 10:30

Basilica Consort


Choral Evensong, LEIDEN
zondag 8 oktober 2023, 17:00

Cappella Nicolai


Choral Evensong
zaterdag 14 oktober 2023, 17:00

Cappella Nicolai


Volledige agenda

H. Nicolaasbasiliek
Prins Hendrikkade 73
1012 AD  Amsterdam

Mail voor meer informatie, vragen en het aanvragen van de nieuwsbrief naar: info@muziekindenicolaas.nl

Nicolaasbasiliek