Choral Evensong
Saturday December 10, 2022, 5:00 PM
Eucharist
Sunday, December 11, 2022, 10:30 am
Choral Evensong
Saturday December 10, 2022, 5:00 PM
Eucharist
Sunday, December 11, 2022, 10:30 am

Director of Music

​Dr. Giles Brightwell, geboren in Londen in 1970, genoot zijn opleiding aan de Universiteit van Durham. Tijdens zijn studie in Durham ontving hij vier beurzen, waaronder als choral scholar en als organ scholar, onder de begeleiding van Dr. James Lancelot. Hij zong, begeleidde en dirigeerde het kathedrale koor bij de acht wekelijkse diensten. Hij was organist van het universiteitskoor en dirigeerde het universitaire kamerkoor. Na zijn afstuderen werd hij aangesteld als studiebegeleider in de muziek aan de universiteit en benoemd tot universiteitsorganist, een rol die hij vervolgens combineerde met zijn positie als organist van Sidney Sussex College aan de Universiteit van Cambridge. In 2000 werd hij benoemd tot universiteitsorganist en dirigent van het koor van de kapel van de Universiteit van Glasgow.

Na een periode in de Verenigde Staten, met posities in Washington DC (St Paul’s Episcopal Church, K St), Texas (St Thomas’ Episcopal Church and School en de Co-Cathedral of the Sacred Heart) en Georgia (All Saints’ Episcopal Church, Atlanta), keerde hij aan het einde van 2020 terug naar Europa.

Na het vroegtijdig overlijden van Michael Hedley werd hij benoemd tot muziekdirecteur en organist aan de Basiliek van de H. Nicolaas. Hij dirigeert de drie koren van de Basiliek bij de evensongs, missen en televisie-uitzendingen, en heeft hij het genoegen het historische Sauer-orgel te bespelen naast assistent-organist Jos Maters.

Naast zijn werk als organist, koordirigent, zanger (tenor) en docent omvatten zijn academische interesses de Britse muziek uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw, Engelse kathedrale muziek en institutionele geschiedenis. Hij heeft artikelen en kritieken gepubliceerd in vooraanstaande academische tijdschriften aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Na het voltooien van een mastertitel in historische musicologie behaalde hij een doctoraat in de geschiedenis van het Londense Royal College of Music in 2006 onder de supervisie van Professor Jeremy Dibble. Hij is in het bezit van het licentiediploma voor orgelspel van Trinity College in Londen. Zijn composities worden uitgegeven door Encore Publications.

 

Services


Choral Evensong
Saturday December 10, 2022, 5:00 PM

St Nicholas Chorale


Eucharist
Sunday, December 11, 2022, 10:30 am

Basilica Consort


Festival of Nine Lessons & Carols
Saturday December 17, 2022, 5:00 PM

Cappella Nicolai


Eucharist
Sunday, December 18, 2022, 10:30 am

Basilica Consort


Full service list

St. Nicholas Basilica
Prince Hendrikkade 73
1012 AD Amsterdam

For more information, questions and to request the newsletter, mail to: info@muziekindenicolaas.nl

Nicholas Basilica